Müzenin orta yerine dökülen 1 milyon topla üstü kapalı bir “plaj” yapıldı

Ulusal Yapı Müzesi ve Snarkitecture isimli stüdyonun işbirliğiyle gerçekleşen bir etkinlik bugünlerde müzenin orta yerinden sürreal anların yansımasına sebep oluyor.

Yaklaşık 1000 metrekarelik alana getirilen 1 milyon civarındaki geri dönüşebilir, yarı saydam plastik topla birlikte yerleştirilen beyaz sandalye ve şemsiyelerle Ulusal Yapı Müzesi kapalı bir plaja dönüştürüldü. Plastik top denizinde yüzenler sandalyelerde dinlenebilirken bardan aldığı içkilerini yudumladı.

“The BEACH” isimli projeyi Snarkitecture’ın iki beyni Alex Mustonen ve Daniel Arsham şöyle yorumluyor: “Materyallerin sunduğu imkanları ve niteliklerini yeniden düşündüren bir mimari enstalasyon yaratmak için heyecan verici bir fırsattı. Ki bu fırsat keşfi ve etkileşimi yüreklendiriyor. Ziyaretçilere beklenmedik ve akılda kalıcı bir deneyim sunarak rahatlamalarına ve sosyalleşmelerine olanak tanıyor.

the national museum building ulusal muze binasi beach plaj beyaz toplar studio snarkitecture 9the national museum building ulusal muze binasi beach plaj beyaz toplar studio snarkitecture 10the national museum building ulusal muze binasi beach plaj beyaz toplar studio snarkitecture 2the national museum building ulusal muze binasi beach plaj beyaz toplar studio snarkitecture 3the national museum building ulusal muze binasi beach plaj beyaz toplar studio snarkitecture 4the national museum building ulusal muze binasi beach plaj beyaz toplar studio snarkitecture 5the national museum building ulusal muze binasi beach plaj beyaz toplar studio snarkitecture 6the national museum building ulusal muze binasi beach plaj beyaz toplar studio snarkitecture 7the national museum building ulusal muze binasi beach plaj beyaz toplar studio snarkitecture 8

<